Hava – Moder åt allt levande

Vad betyder Hava? Ordet Hava har sitt ursprung i det proto-semitiska ordet Chavvah/Havah som betyder andas. Den traditionella meningen av Eva är liv eller “leva”. Det kan också betyda full av liv eller  moder till allt levande. Om man tittar närmare på det Svenska order “levande” och delar upp ordet kan vi redan här se en koppling till namnet Havah. Vi får fram orden: l(eva) och ande. Att leva innebär att vi andas som är en av förutsättningarna för att vår kropp ska kunna leva. Det andra är anden. Etymologiska bakgrunden som det syftar på är livsanden bor i kroppen. D,v.s livsanden som bor i kroppen är en förutsättning att vi kan leva, utan livsanden är kroppen död.

Jag valde att arbeta med varumärket Hava Conscious Beauty just för att jag vill skapa en ett levande varumärke med levande produkter som har sitt ursprung i det naturliga, i det som lever.

Etymologin i ordet Havah kan man läsa i den klassiska historien om Adam (människan) och Eva (leva/andas) i 1 första moseboken (Genesis) som skrevs någon gång mellan 1250 och 950 f.Kr, där står det “Mannen gav sin hustru namnet Eva (Leva), för hon blev mor till allt levande.”

Hava Conscious Beauty – Live Conscious Beauty

Om Hava Beauty

Hava Beauty är ett premium brand som ägs av Conscious Beauty Sweden AB ett privat företag som drivs av Fadi Ibrahim. Jag arbetar med ett internationellt team och partners med genuin kunskap och förståelse för den naturliga råvaran jag säljer med och den avsedda användningen inom naturlig och vårdande kosmetik.

Dessa exklusiva råmaterial är vildvuxna, såväl som från ekologiskt odlade växter, och planteringar som regelbundet kontrolleras av CITES. Råvarorna härstammar från Amazonas Regnskog, Anderna och den Sydamerikas västra tropiska torrskogen. De vilda råvarorna skördas av människor som bor i de lokala samhällen och som lever av sin skog. Alla råvaror är skördade för hand som är väldigt hållbart då påverkan i den naturliga omgivningen blir liten.

Hur allting började

Jag, Fadi Ibrahim, grundare av Conscious Beauty Sweden AB, har genom mina resor och vistelse i Sydamerika levt nära naturen och människorna där har fått förstå och lärt mig att uppskatta fördelarna med att använda mig av naturen som apotek. Många människorna i dessa regioner är mycket beroende av sin uråldriga kunskap för att behandla olika åkommor snarare än modern sjukvård och kosmetik. Detta p.g.a. av socioekonomiska skäl och begränsad tillgänglighet.

De är därför begränsade till att använda vad den naturliga omgivningarna i deras livsmiljö ger dem. Med erfarenhet som gått i arv genom generationer är deras förståelse för hur man använder olika naturliga råvaror ibland utöver vad som hittills har uppmätts med våra moderna metoder.

Jag har haft lyckan att lära mig lite av den kunskap, och nu har jag även lyckan att dela den lilla kunskapen med resten av världen till dom som delar samma intresse eller helt enkelt vill använda naturligt vårdande kosmetik som funkar väldigt bra.

Definiera naturligt som det låter, naturligt!

Alla råvaror är 100% rena och naturliga och alltid fria från konserveringsmedel, tillsatser parabener, mineraloljor, syntetiska SLS-ämnen eller andra kemikalier i någon av våra produkter. Jag arbetar enbart med naturliga råvaror som skördas hållbart av ett pålitliga nätverk av leverantörer. Jag säkerställer färska råvaror av högsta kvalité och lämnar garantier på alla produkter som köps under varumärket Hava och från mitt företag.

Råoljorna extraheras genom kallpressning och filtreras utan bearbetning eller uppvärmning över 70 °C för att bevara hela sitt spektrum av naturliga komponenter. Jag kompromissar inte med kvaliteten på våra råvaror jag använder i mina produkter.

Jag vill ge dig det bästa av naturen utifrån den erfarenheten och kunskapen jag har. Efter att ha prövat mina produkter blir det svårt att vilja använda några andra produkter för hud- och hårvård och en längtan av att vilja fortsätta använda dessa produkter blir större.

Klimatvänligt företagande och tillverkning för en ljusare fram.

Vi alla behöver ändra våra vanor och vårt sätt att konsumera för att uppnå en balanserad klimatutveckling. Det finns mycket vi kan göra idag för att minska vår klimatpåverkan.

Jag gör min vår del.

Att välja att arbeta med vilt skördade och ekologiskt odlade råvaror som har skördats för hand och som inte blivit besprutade kan minska det ekologiska fotavtrycket. Jag vill föregå med gott exempel. Men det viktigaste av allt är att människorna som skördar dessa råvaror kan försörja sig på det. Det skapar ett intresse för de att bevara och skydda sin skog och natur de lever av. Detta förhindrar att de tillåter industrier att exploatera deras skog och natur för försörjning.
Varornas ursprung gör skillnad. Välj produkter med omtanke, det kan gör skillnad för en annan.

Get wisdom, forsake her not.